Doseren en
afvullen van

verpakkingseenheden

Het doseren en afvullen is een essentieel onderdeel van het verpakkingsproces. Daarbij draait het om precisie. Nomi Co-Packing gebruikt daartoe state-of-the-art weeg- en telmachines om de doseringen zo nauwkeuring mogelijk te maken en overdosering te minimaliseren.

Multihead weging

Multihead weging

Hierbij worden door middel van trilling de diverse weegbakken gevuld. Vervolgens wordt product in het correcte afvulgewicht afgestort vanuit een combinatie van weegbakjes. Hierbij wordt de machine afgesteld op e-gewicht, zodat de hoeveelheid product in de verpakking binnen de hiervoor geldende bandbreedte blijft.

Tellen

Tellen

Door middel van telmachines wordt het gewenste aantal producten afgeteld. Door inzet van meerdere telmachines kan een mix van producten worden samengesteld.

Volumedosering

Volumedosering

Het gewenste volume wordt afgevuld met behulp van bekerdosering of schroefdosering . Deze techniek is toepasbaar voor het doseren van een homogeen korrelig of fijnkorrelig product.

Mixen

Mixen

Afhankelijk van de vereiste doseertechniek kunnen we verschillende producten mengen in een bepaalde mengverhouding, zodat een complexe mix ontstaat. Voor het samenstellen van assortiment verpakkingen beschikt NOMI over een tel-lijn waarmee tot 8 verschillend producten machinaal op  stuks nauwkeurig kunnen worden afgeteld.

Veelgestelde vragen over
het doseren en afvullen

Co-packing nodig? Consider it Packed!

Heeft u vragen over onze verpakkingen of bent u geïnteresseerd? Neem contact op met Nomi Co-Packing. Met ruim 35 jaar ervaring kunt u er zeker van zijn dat u producten bij ons in goede handen zijn. Met onze full service dienstverlening maken we het u graag gemakkelijk Consider it Packed!