“Een ideaal baantje
voor iemand van mijn leeftijd!”

Na een arbeidsverleden van meer dan 45 jaar kwam Kees van der Velden (65) enkele jaren geleden in de WW terecht. Met zes honden, een papegaai en tal van hobby’s verveelde hij zich eigenlijk niet, maar toen hij een vacature bij Nomi Co-Packing zag voor een chauffeur voor twee dagdelen per week, solliciteerde hij toch. “Want ik vind vrachtwagen rijden hartstikke leuk!”

Brief schrijven

“Ik zag de vacature en ik dacht: laat ik eens een brief schrijven. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en dat ging meteen goed. Ik heb aangegeven dat ik graag twee halve dagen wilde werken, zij vroegen of ik af en toe misschien ook beschikbaar zou zijn voor spoedritjes: dat vond ik ook prima. Dus was het al snel beklonken. In januari ben ik begonnen.”

Geen stress

Kees heeft het uitstekend naar zijn zin bij Nomi Co-Packing. “Dat komt vooral omdat het een heel relaxte baan is. Ik start rond een uur of acht, krijg te horen wat ik af moet halen of moet doen, en ik ga op pad. Er zit geen tijdsdruk achter: duurt het laden en lossen een keer wat langer of moet er ter plekke even gezocht worden naar het materiaal, dan is het geen probleem. Er is geen stress, en dat bevalt me. En na een uurtje of vier werken ga ik weer naar huis en kan ik mijn hondjes uit gaan laten. Dat doe ik trouwens meestal met mijn papegaai op mijn schouder, die vindt het leuk om mee te gaan. In Sint Willebrord, waar ik woon, kennen ze me ook allemaal als Kees Papegaai.”

Leuk om te doen

Vanwege zijn leeftijd was Kees vrijgesteld van de sollicitatieplicht, die normaal bij de WW hoort. “Maar deze baan leek me eigenlijk meteen heel leuk. Ik kende de directeur van Nomi Co-Packing, André van Peer, via-via omdat hij ook in Sint Willebrord woont. Ik heb op mijn leeftijd geen zin meer om om drie uur ’s nachts op te staan en lange dagen te maken, maar deze baan past perfect bij mij. En eerlijk is eerlijk: ik zit gewoon veel te graag op de vrachtwagen, dat vind ik leuk om te doen. Daarom ben ik ook blij dat ik nu een jaarcontract heb gekregen en volgend jaar op kosten van Nomi Co-Packing mijn code-95 mag verlengen zodat ik weer een aantal jaren mag blijven rijden.”

Verheugen

“Eigenlijk verheug ik me elke keer weer op de dinsdag en de donderdag als ik weer kan gaan rijden. Heel af en toe wordt me gevraagd om een keer extra te rijden, als er een spoedklus is. En dat doe ik graag. Want Nomi Co-Packing is goed voor mij, dus dan vind ik het prima om iets extra’s te doen. Ik blijf dan ook graag bij Nomi Co-Packing werken als ik volgend jaar de AOW-leeftijd bereik. Het is een ideaal baantje voor iemand van mijn leeftijd, dus zolang het kan, blijf ik het doen.”