Kennisborging op de werkvloer met
TWI-methode

NOMI mag dan 35 jaar bestaan, maar wij zijn nooit te oud om te leren!

NOMI is voortdurend bezig om zichzelf maar ook haar medewerkers verder te ontwikkelen. Zo zijn wij enkele weken geleden begonnen met de TWI-methode (Training Within Industry).

Bij deze trainingsmethode leren we hoe we op een gestructureerde manier kennis kunnen vastleggen en overdragen.  Zes van onze collega’s leren hoe zij een trainingsstandaard schrijven en hoe zij deze kunnen trainen aan (nieuwe) collega’s.

Nomi Co-Packing hecht veel waarde aan snelheid (time-to-market), veiligheid én het leveren van topkwaliteit. Door enkele medewerkers van ons op te leiden als TWI Schrijver & Trainer, zorgen wij ervoor dat onze medewerkers snel, veilig en op een gestandaardiseerde manier worden ingewerkt. Hierdoor voert iedereen op dezelfde manier het werk uit waardoor medewerkers elkaar beter kunnen vervangen en er altijd dezelfde kwaliteit producten worden geproduceerd, zoals je van Nomi Co-Packing mag verwachten!

Jaap Traas, Continuous Improvement Coörrdinator, verduidelijkt:  "De TWI methode wordt inmiddels drie weken toegepast. Wij zijn benieuwd naar de eerste indrukken. Momenteel wordt er een pilot gedraaid waarbij de geschreven trainingen worden gegeven aan een willekeurig persoon binnen de organisatie. Op deze manier testen wij of de trainingen juist zijn geschreven en ontdekken onze toekomstige TWI Trainers hoe zij het beste kunnen trainen. Het TWI-team is erg enthousiast en werkt hard om deze verbeterslag te kunnen maken. Wij ontvangen positieve reacties vanuit hen én wij lopen nu al voor op de doelstellingen."