COROOS
Ze begrepen direct onze wensen

Klanten van NOMI

Ze begrepen direct onze wensen en behoeften

COROOS, een toonaangevende producent van verduurzaamde groente- en fruitproducten in Europa, introduceerde in 2008 een nieuw product op de Europese markt: knijpzakjes met fruit. Om in te spelen op de toenemende vraag naar knijpzakjes met meerdere smaken in een doosje, besloot COROOS samen te werken met Nomi Co-Packing. Het resultaat? Een succesvolle samenwerking die bewijst dat het inschakelen van een co-packer kan leiden tot meer efficiëntie.  

 

COROOS produceert en verpakt de knijpzakjes met fruit op hun eigen productielijn. Toen er steeds meer vraag kwam naar meerdere smaken in een doosje bleek het verpakken daarvan een uitdaging. Sander Bel, productiemanager bij COROOS in Geldermalsen vertelt: “Wij kunnen uitstekend producten verpakken met één of twee smaken in een doosje, maar meerdere variaties in één doos is met onze productielijn lastig te doen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner. Daarbij kwam Nomi Co-Packing zowel op ervaring, prijs-kwaliteit en ligging als beste uit de bus.”

Mixen en afvullen

Bij de samenwerking tussen COROOS en Nomi Co-Packing stuurt COROOS de knijpzakjes als halffabricaat naar Nomi, samen met het doosje en de omdoos. Bij NOMI worden de zakjes vervolgens gemixt in de juiste verhouding en verpakt in de doosjes. De jarenlange ervaring van Nomi in het mixen en afvullen van producten is duidelijk merkbaar. “Ze begrepen direct onze wensen en behoeften. We konden heel snel op hetzelfde niveau praten en de implementatie en opstart verliepen vlot. Het is fijn om te weten dat we op deze kennis en kunde kunnen vertrouwen.”

Werk uit handen nemen

COROOS is zeer tevreden over de samenwerking met Nomi Co-Packing. “Ze nemen ons veel werk uit handen. Dat vertaalt zich terug in dat wij onze productielijn vaker beschikbaar hebben. We kunnen ons focussen op ons specialisme, het snel en efficiënt produceren van zakjes fruit van goede kwaliteit, terwijl NOMI zich richt op hun expertisegebied.” Recent hebben beide partijen de samenwerking verder verdiept door gezamenlijk te investeren in de verpakkingslijn bij Nomi Co-Packing.

Win-win situatie

COROOS was niet gewend om met een co-packer te werken. Binnen de organisatie waren veel twijfels om deze stap te zetten. De samenwerking met Nomi Co-Packing heeft laten zien dat het juist kan leiden tot meer efficiëntie en kwaliteit. “We hebben gemerkt dat je door je te focussen op waar je goed in bent, een win-win situatie kunt creëren”, aldus Sander Bel. “We overwegen zelfs om een deel van de producten die we zelf kunnen verpakken, ook bij Nomi Co-Packing te laten verwerken om een nog grotere efficiëntieslag te behalen.”

Prettige samenwerking

Ondanks dat de samenwerking tussen COROOS en Nomi Co-Packing pas vrij recent van start is gegaan, zijn beide partijen nu al erg tevreden. “Er worden reeds besprekingen gevoerd over uitbreiding van onze samenwerking met nieuwe producten en mogelijkheden. Onze samenwerking biedt veel mogelijkheden voor de toekomst, dus we kijken uit naar een langdurige en productieve samenwerking.”

Co-packing nodig? Consider it Packed!

Heeft u vragen over onze verpakkingen of bent u geïnteresseerd? Neem contact op met Nomi Co-Packing. Met ruim 35 jaar ervaring kunt u er zeker van zijn dat u producten bij ons in goede handen zijn. Met onze full service dienstverlening maken we het u graag gemakkelijk Consider it Packed!