Femke
Matthijssen

Werken bij NOMI

Stagiair Bedrijfskunde,
Avans Hogeschool

 

Femke Matthijssen (20) is vierdejaarsstudent Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Breda en voltooit haar afstudeerstage bij Nomi Co-Packing. Dat bevalt haar goed. “Ik krijg alle ruimte om mijn onderzoek uit te voeren en iedereen is bereid om me verder te helpen.”

 

Sales efficiënter en effectiever inrichten

Tijdens haar vorige onderzoeken richtte Femke zich vooral op de logistiek. Bij Nomi Co-Packing houdt ze zich juist bezig met de vraag hoe het salesproces efficiënter en effectiever kan worden ingericht, zodat de salesmedewerkers meer tijd hebben voor acquisitie en relatiebeheer. “Heel anders dan mijn vorige onderzoeken dus, maar daardoor juist heel leuk. Zeker ook omdat ik nu een heel andere kant van het bedrijfsleven zie.”

Beeld van co-packing

Femke is bij Nomi Co-Packing terechtgekomen omdat ze in Etten-Leur woont en het liefst een stageplek dichtbij huis wilde. “Ik heb diverse bedrijven op bedrijventerrein Vosdonk opgezocht en Nomi Co-Packing sprak me meteen aan, onder meer omdat ze werken met grote merken zoals Haribo en Tony’s Chocolonely. Ik had van tevoren niet echt een beeld van wat co-packing precies was, maar na een leuke en interessante rondleiding op mijn eerste dag was het me meteen duidelijk.”

Vrijheid in onderzoek

Al meteen toen ze in februari bij Nomi Co-Packing startte, viel Femke de informele en gezellige sfeer binnen het bedrijf op. “Ook zijn de lijnen heel kort. De vragen die ik heb, worden meteen beantwoord. Soms schuift iemand zelfs zijn eigen werk opzij om me te helpen. Ik krijg alle vrijheid om mijn onderzoek zelf in te delen en ik heb elke week overleg met mijn stagebegeleider Carlo Jochems om de voortgang van het onderzoek te bespreken. De begeleiding is dus echt top. Daarnaast zijn er leuke tradities binnen het bedrijf, zoals de dagelijkse wandeling om 12 uur met een groepje en de lekkere broodjes op woensdag. Zelf werk ik vier dagen per week op kantoor – het is gelukkig mogelijk om voldoende afstand te houden – en één dag thuis. Dan leer je iedereen al snel goed kennen.”

Verspilling identificeren

Op dit moment is het afstudeeronderzoek van Femke in volle gang. “Ik ben nu bezig om het huidige proces en de taakverdeling in kaart te brengen en het identificeren van verspillingen volgens de LEAN filosofie. De volgende stap is de verspillingen te elimineren, door de juiste verbetermaatregelen op te stellen en te implementeren. Dat laatste is voor mij nieuw, dus dat is een mooie uitdaging.”

Masteropleiding

Femke’s afstudeeronderzoek duurt nog tot juli en leidt als het goed is tot een bachelordiploma. “Daarna wil ik graag nog een masteropleiding volgen in de richting van supply chain management. Doordat Bedrijfskunde een brede opleiding is, lijkt het me interessant om me te gaan verdiepen in één bepaald vakgebied en supply chain management sluit goed aan bij de opleiding Bedrijfskunde. Wie weet, kom ik tijdens of na mijn masteropleiding terug bij Nomi Co-Packing, want ik vind het echt een fijn bedrijf. Ik kan iedere student een stage bij Nomi Co-Packing aanraden!”

Femke Mathijssen
Ik krijg alle ruimte om mijn onderzoek uit te voeren en iedereen is bereid om me verder te helpen.”

Femke Mathijssen