Sahra
Yusuf

Stagiair Bedrijfskunde,
Avans Hogeschool

Over een paar maanden hoopt Sahra Yusuf haar hbo-diploma Bedrijfskunde van Avans Hogeschool in handen te hebben. Op dit moment is ze namelijk druk bezig met haar afstudeerstage bij Nomi Co-Packing. Hier brengt ze de kennis die ze tijdens haar opleiding heeft opgedaan in de praktijk.

 

Interessante stage

Haar eerdere stages waren met name bij bedrijven in de financiële dienstverlening. Een andere tak van sport dan de productielijnen bij Nomi Co-Packing “Het is fijn dat de lijnen bij Nomi Co-Packing lekker kort zijn. Ik ken inmiddels iedereen en als ik een vraag heb, kan ik die meteen stellen. Dat was bij de grote bedrijven waar ik eerder stage liep wel anders. Daar kon het wel een week duren voordat ik iemand kon spreken. Nomi Co-Packing is natuurlijk ook een heel ander soort bedrijf dan ik eerder heb meegemaakt. Het rondlopen in een productieomgeving maakt dit een heel interessante stage.”

Productieproces

Sahra’s afstudeeronderzoek richt zich op de productieafdeling. “Ik onderzoek op welke punten in het productieproces de instructie en de aansturing verbeterd en gestandaardiseerd kunnen worden, zodat het productieproces efficiënter verloopt en de kans op fouten kleiner is. Nomi Co-Packing is de afgelopen jaren flink gegroeid – en daarmee ook het aantal medewerkers. Mensen hebben nieuwe en andere taken gekregen en het is mijn taak om te kijken hoe de aansturing en de instructies daarop kunnen worden aangepast.

Fijne eerste week

Haar eigen eerste week bij Nomi Co-Packing, afgelopen november, is Sahra goed bevallen. “Ik ben goed opgevangen door mijn collega’s en voor de eerste week was er al een programma voor mij uitgestippeld. Alles stond voor mij klaar en na de eerste week was mijn opdracht volledig helder. Dat heb ik bij andere stages wel eens anders meegemaakt. Ik kan ook altijd bij collega’s terecht met vragen. Voor mijn onderzoek heb ik productiemedewerkers, shiftleaders en operators geïnterviewd en ook dat verliep allemaal heel vlot. En als ik een aanvullende vraag heb, hoef ik maar even langs te lopen of te bellen en ik word geholpen. Heel fijn.”

Aan de slag

Als Sahra straks is afgestudeerd, gaat ze op zoek naar een leuke baan. “Ik heb hiervóór een mbo-opleiding gedaan en ben nu wel even klaar met school – hoewel ik een masteropleiding in de toekomst ook zeker niet uitsluit. Na mijn afstuderen ga ik eerst genieten van een lekker lange vakantie en dan ga ik kijken waar ik aan de slag ga. Het leuke aan mijn opleiding is dat je er alle kanten mee op kunt. Ik heb geen branche of specifieke functie in gedachten waar ik naartoe wil, ik wil alle opties openhouden.”